tirsdag 10. juli 2012

Juli 2012


Beising av takbjelker

 

Den første ferie uka til Andreas har han brukt til å gjøre litt klart for å legge himling over kjøkken, soverom, bad og gang.
Vi har bestemt oss for å ha på en beis på tømmerveggene for at den ikke skal bli så gul. Vi abbonerer på både "Hytteliv" og "Hyttemagasinet", og hadde sett flere farger vi synes var fine. Hvilken nyanse skulle vi velge???
Etter mye fram og tilbake har vi nå landet på fargen Stemning fra Tyrilin interiørbeis. Vi var veldig spente på hvordan fargen ville bli, da vi ikke hadde kjøpt et lite spann for å prøve. Andreas startet med takbjelkene på badet for å sjekke fargen. Det er et lite rom, og vi ville da uansett bruke denne fargen der. Rapporten over telefonen var at han var veldig fornøyd, og at svigers også hadde vært innom for å "godkjenne" fargen. "Kjør på!, sa jeg og stolte på deres dømmekraft...
Da jeg kom opp var alle takbjelkene og åsene beiset, og jeg var meget fornøyd med det jeg så. Og det var tydelig å se at Andreas var det også :)

Her er takbjelkene (Fargen lyver litt på dette bildet)


Slik så taket ut i stua. Vi ønsker å ha hvitt tak (bomull) og samme farge på åsene som det vil bli på veggene.


Her har vi grunnet ett strøk, og må rette litt på maskeringen som holder på å falle ned. Vi fortsatte med ett strøk grunning til, og så et strøk med maling i fargen bomull fra Harmoni.


Her er den ferdige pipa og taket mens vi holder på å male:


Taket er ferdig malt, og det ser ut til at ett strøk med maling over to strøk med grunning ble nok. Skulle nok store fargeforskjeller til for at Andreas hadde lyst til å ta ett strøk til... hehehe. Dette er ikke drømmejobben i to lange dager... Ømme nakker og armer et par tre dager etterpå ja ! Men det gikk helt greit. Med Harry Hole på øret, så gikk jobben så mye lettere ;) Vi hadde jo bestemt oss for å gå på denne jobben, siden vi ikke hadde tid til å vente på å få ferdig malt panel i fjor da vi la taket. Heldigvis så er himlingen i resten av hytta bestilt ferdig malt, og den ligger bare å venter på å bli lagt. Det blir sommerens neste oppgave. Sammen med å beise veggene og legge gulv. Hva gjør vel litt regnvær ?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar