tirsdag 10. juli 2012

Juni 2012

PIPE

!5.juni var tiden kommet for å få satt opp pipe på hytta. Det var godt å få kyndig hjelp av Stian under den prosessen. Fleipen satt løst da jeg kom. De satt og spiste og mente det var på tide jeg kom, for de hadde ikke kunnet begynne uten meg...!!!  Siden jeg ankom en del senere enn dem, ble jeg NESTEN litt irritert. Måtte jo gå an å ta en avgjørelse uten meg?!
Og da var jo trenden satt... for de hadde kommet ganske lang allerede:
Pipa blir bygget av Icopal elementer
Her settes siste element på plass før de må gå til neste steg...


På tide å få hull på taket:

Ingen unødige pauser her i garden... Mens Stian lager hull i taket, bærer Andreas elementene opp på taket. Her går det unna gitt!

Stian fant til og med et sted hvor det var deking på mobilen... hehehe.... PÅ TAKET !

Isolasjonen må fjernes i hullet.
 Det måles hele tiden for å se om pipa er i vater, og om hullet blir riktig. Opp og ned med vater, og litt mer saging.
 Og nå er det i hvertfall greit å være to... ikke så mye å gå på for å få på plass de neste elementene.
Og så er pipa endelig over taket. Den mures til riktig høyde i forhold til kravene.
Nå blir det en ny oppgave til oss... hvordan skal pipa kles over taket?
Med hel pipehatt eller beslag nederst og stein over? Her må det grubles litt...

Han far sjøl ser riktig så fornøyd ut, nå som pipa begynner å nærme seg ferdig :)


Det ser riktig så bra ut innvendig:


Vinduer

Når pipa var på plass, så var det klart for å ta imot vinduer. De kom ca en uke etter avtalt tid, men det var helt greit. Vi fikk hjelp av Marius til å sette inn alle vinduer, da det må gjøres på en litt spesiell måte i lafte kasser.
Beitskiene (som hjelper til å holde laftestokkene i riktig posisjon rundt vinduene, mens tømmeret fortsatt har mulighet for å synke) ble tatt ut og det ble stiftet laftevatt inne i hulerommet der beitskiene skal sitte. Dette er for å isolere. Deretter blir beitskiene satt på plass inne i hulerommet. Til disse festes en 2"8" på hver side. Det er i disse vinduene skal festes. Dette er fordi vinduene ikke skal hemme tømmeret i å synke. Det er derfor viktig at 2"8" 'ene heller ikke er for lange.


Til slutt kom dørene på plass, og Andreas kunne starte jobben med å liste rundt. Listene skal tas ned igjen og beises ferdig før vi setter de på plass igjen. Vi venter bare på litt bedre vær, slik at vi kan stå ute med det.

Endelig kunne vi låse hytta vår! En deilig følelse :) Men selv om hytta nå er låst, fortsetter vi å ta med alt utstyr hjem hver gang. Så er det ikke noe som frister de som evt måtte ha skumle hensikter...
 Slik blir omrammingen rundt dører og vinduer. De skal beises i fargen bomull, som er blandet til for oss i Jotun trebitt oljebeis.Alle vinduer og dører har overbygg, og vi har valgt å ikke ha på vannbord. Vi skal bruke en type silikonmasse på innsiden av nederste bord og i overgangen mellom vindu og nederste bord for å hindre vannet i å trekke seg innenfor, dersom det allikevel skulle komme seg til der.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar